Форум на гражданите и община Стара Загора  

Отиди назад   Форум на гражданите и община Стара Загора > Форуми по общински дейности > Гражданско състояние

Отговори

Инструменти за темата Покажи режимите
Стар 10-09-2008, 03:53
timi timi е изключен
Начинаещ участник

Дата на включване: Aug 2008
Публикации: 7
Точки (при гласуване): 0
timi има неопетнена репутация
По подразбиране смяна на постоянен адрес

Моля, за отговор на въпрос на който ми се отговаря по различен начин няколко пъти на няколко места.
Ако например се казвам: Христина Димитрова Георгиева-Стоянова и съм с постоянен адрес в гр.Гълъбово. Но в един слънчев ден се разведа и искам постоянния ми адрес да бъде гр.Стара Загора и името ми/след решение на Радневски и Старозагорски съд/ Христина Димитрова Георгиева какви документи и т.н ми трябват за да си сменя и постоянния адрес и фамилията. Моля да ми ги опишите малко по-подробно.
Reply With Quote
Стар 30-09-2008, 01:55
А.Монева's Avatar
А.Монева А.Монева е изключен
Супер Модератор

Дата на включване: Jul 2008
Публикации: 96
Точки (при гласуване): 10
А.Монева има забранена репутация
По подразбиране

Уважаема госпожо,
При влязло в сила решение за развод е постановено съпругата дали запазва или възстановява името си преди брака. Съобщението за развод се обработва в общината, където е постоянния адрес на лицата и местонахождението на съда присъдил развода.
В едномесечен срок от влизане в сила на съдебното решение /според закона за документите за самоличност/ сте задължена да смените лична карта, шофьорска книжка.
Промяната на документите се извършва по постоянен адрес. След това с валидната си карта можете да предприемете мерки за промяна на настоящ и постоянен адрес.
Reply With Quote
Стар 20-10-2008, 11:07
timi timi е изключен
Начинаещ участник

По подразбиране

Добре де. Аз не съм от Гълъбово.Само по време на брака съм живяла там. След развода като трябва да си сменя фамилията аз трябва или да излъжа че продължавам да живея там или да си измисля друг адрес. Има ли логика? Аааа и шофьорска книжка, предпочитам да карам с риск отколкото и нея да сменям два пъти. Май има малко проблеми със закона за документите за самоличност. Само гледат как да ти вземат парите.
Reply With Quote
Стар 17-11-2008, 03:24
aieo's Avatar
aieo aieo е изключен
Super Moderator

Дата на включване: Jul 2008
Публикации: 25
aieo има неопетнена репутация
По подразбиране

Цитат:
Оригинално публикуван от timi Виж публикация
Добре де. Аз не съм от Гълъбово.Само по време на брака съм живяла там. След развода като трябва да си сменя фамилията аз трябва или да излъжа че продължавам да живея там или да си измисля друг адрес. Има ли логика? Аааа и шофьорска книжка, предпочитам да карам с риск отколкото и нея да сменям два пъти. Май има малко проблеми със закона за документите за самоличност. Само гледат как да ти вземат парите.
Госпожо, вие имате конкретне въпрос, на който е даден конкретен отговор. Това че той не ви задоволява е отделен въпрос. В края на краищата всеки си носи отговорност за постъпките. Моят съвет е все пак да се съобразите с отговора и да направите това което трябва. Може и да платите нещо сега, но ще си спестите доста неприятности в бъдеще!
Но .......... както е казал великият Шекспир ...... "As you like it....." в превод - "Както ви се хареса....."
Reply With Quote
Стар 10-12-2008, 10:26
timi timi е изключен
Начинаещ участник

По подразбиране

Цитат:
Оригинално публикуван от timi Виж публикация
Аз вече съм го направила , но просто се възмущавам от противоричивия закон. Логично е да не е така - нали. Или се заблуждавам?

Цитат:
Добре де. Аз не съм от Гълъбово.Само по време на брака съм живяла там. След развода като трябва да си сменя фамилията аз трябва или да излъжа че продължавам да живея там или да си измисля друг адрес.
Reply With Quote
Отговори

Инструменти за темата
Покажи режимите

Правила за публикация
Вие НЕ можете да публикувате нова тема
Вие НЕ можете да отговяряте
Вие НЕ можете да прикачате файлове
Вие НЕ можете да редактирате собствените си публикации

BB код е Вкл.
[IMG] код е Вкл.
HTML код е Изкл.
Отиди на форум

Всички времена са по GMT +3. Времето в момента е 02:57.